Témaindító hozzászólás
|
2004.10.21. 19:36 - |
MÉZES PÁLINKA
Hozzávalók: 8 dl törkölypálinka vagy vodka, 200 g vegyes virágméz, 3 g
szegfűszeg, 2 egész fahéj
A pálinkába a felhasználás előtt 4-5 nappal előbb beáztatjuk a fűszereket, majd
hozzákeverjük a mézet. Az italt majdnem 0 fok-ra lehűtjük - így érvényesül
legjobban a hozzáadott fűszerek és a méz ízhatása. |
[3-1]
Téli turmix
Hozzávalók: 20-20 dkg narancs, banán, alma és grapefruit, 1 dl méz,
1 citrom, 1,5 liter tej.
Elkészítés:
A megtisztított narancsot gerezdekre szedjük, a banánt karikára, az almát szeletekre vágjuk. A grapefruitot megtisztítjuk, fehér hártyáját is eltávolítjuk, húsát kisebb darabokra aprítjuk.
Az összes gyümölcsöt a mézzel és a citrom levével pépessé turmixoljuk. Végül beleöntjük a tejet, és simára keverjük.
Jól lehűtve kínáljuk. |
Tejes-habos eperturmix
Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefőtt, 1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz, 1 dl behűtött tej, 1/2 dl behűtött tejszín, 1 kisebb kivi,
1-2 citromfű levélke
Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk, 4 szép szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összevágjuk, hozzáadjuk a citromlét és a mézet, majd az egészet péppé törjük. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán keverünk egyet rajta, végül a tetejére rendezünk 3 eper szeletkét. A kivit kettévágjuk, karalábévájóval két golyót formálunk belőle, majd a maradék eperszelettel és a citromfűvel együtt bambuszpálcikára szúrjuk, végül az italba tesszük. |
MÉZES PÁLINKA
Hozzávalók: 8 dl törkölypálinka vagy vodka, 200 g vegyes virágméz, 3 g
szegfűszeg, 2 egész fahéj
A pálinkába a felhasználás előtt 4-5 nappal előbb beáztatjuk a fűszereket, majd
hozzákeverjük a mézet. Az italt majdnem 0 fok-ra lehűtjük - így érvényesül
legjobban a hozzáadott fűszerek és a méz ízhatása. |
[3-1]
|