Témaindító hozzászólás
|
2004.10.17. 11:23 - |
Sziasztok! Elsőként én írok le egy receptet, amit sokszor elkészítek. A Forgi által ismertem meg a tofut, amit nagyon megszerettem. A most leírásra kerülő recepthez is használom a tofu füstölt változatát.Az étel neve: Zöldségragu füstölt tofuval
Hozzávalók:
1 csomag füstölt tofu
2 nagy fej vöröshagyma, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, kevés olaj, szalonna,3-4 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 üveg zöldborsó(vagy 1 csomag fagyasztott), 3-4 db alma, 1 kisebb főző v. sütőtök (ízlés szerint még bármilyen zöldség), só, fűszerek
Kevés olajon az összevágott hagymát megdinszteljük,a tűzről levéve beletesszük a fokhagymát, kevés pirosopaprikát, ételízesítőt, a csíkokra vágott szalonnát,Pici vízzel felengedve, 1 füstölt kockával gazdagítva összeforraljuk az alapot, majd beletesszük a kockára vágott zöldségeket (a borsót is, ha nyers), és az öszetevőket mindig kevés vízzel utántöltve puhára pároljuk. Amikor azöldségek már majdnem puhák, beletesszük a kockára vágott füstölt tofut (aki nem szereti, kiválthatja bármilyen főtt, füstölt hússal, amit kockára vágva adunk hozzá), és összeforraljuk. Ízlés szerint piros arannyal, vagy gulyáskrémmel, kevés ketchuppel még gazdagíthatjuk a ragut. Én 2-3 burgonyát is szoktam beletenni nagyobb kockára vágva - más ízt ad. Mikor minden puha, kész a ragu. Párolt rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk. Ma ezt fogok ebédelni - már puhulnak a zöldségek. :)* F.Kitty |
[2-1]
Gombás lecsó kölessel
Hozzávalók:
75 dkg húsos, vastag zöldpaprika,
25 dkg gomba,
10 dkg hántolt köles,
2 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
A hántolt kölest térfogatához képest négyszeres mennyiségű vízbe szórom, és enyhén megsózva puhára főzöm. (Az összes folyadéknak el kell főni alóla.) Közben a felhevített olajon megfonnyasztom a megtisztított, és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. Megsózom, megborsozom, belekeverem a zúzott fokhagymát és beleteszem az előzőleg megtisztított, valamint felszeletelt gombát. Fedő alatt, saját levében puhára párolom. Ezután hozzáadom a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát. Ugyancsak fedő alatt üvegesre párolom. A már megfőtt kölest hozzáadva óvatosan összekeverem, rákarikázom a paradicsomot, és lefedve, az előmelegített, forró sütőbe tolom. 15 percig párolom, majd a sütőből kivéve hagyom állni még 15 percig. |
Sziasztok! Elsőként én írok le egy receptet, amit sokszor elkészítek. A Forgi által ismertem meg a tofut, amit nagyon megszerettem. A most leírásra kerülő recepthez is használom a tofu füstölt változatát.Az étel neve: Zöldségragu füstölt tofuval
Hozzávalók:
1 csomag füstölt tofu
2 nagy fej vöröshagyma, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, kevés olaj, szalonna,3-4 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 üveg zöldborsó(vagy 1 csomag fagyasztott), 3-4 db alma, 1 kisebb főző v. sütőtök (ízlés szerint még bármilyen zöldség), só, fűszerek
Kevés olajon az összevágott hagymát megdinszteljük,a tűzről levéve beletesszük a fokhagymát, kevés pirosopaprikát, ételízesítőt, a csíkokra vágott szalonnát,Pici vízzel felengedve, 1 füstölt kockával gazdagítva összeforraljuk az alapot, majd beletesszük a kockára vágott zöldségeket (a borsót is, ha nyers), és az öszetevőket mindig kevés vízzel utántöltve puhára pároljuk. Amikor azöldségek már majdnem puhák, beletesszük a kockára vágott füstölt tofut (aki nem szereti, kiválthatja bármilyen főtt, füstölt hússal, amit kockára vágva adunk hozzá), és összeforraljuk. Ízlés szerint piros arannyal, vagy gulyáskrémmel, kevés ketchuppel még gazdagíthatjuk a ragut. Én 2-3 burgonyát is szoktam beletenni nagyobb kockára vágva - más ízt ad. Mikor minden puha, kész a ragu. Párolt rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk. Ma ezt fogok ebédelni - már puhulnak a zöldségek. :)* F.Kitty |
[2-1]
|