Témaindító hozzászólás
|
2004.10.17. 20:31 - |
Sziasztok! Panni a vendégkönyvbe írta finom receptjét - bemásolom ide is:
Kedves Kitty! Kérésedre, remélem, jó helyre írom ezt a levelet!
Remélem tetszeni fog a Művészúrnak!
Citromos-joghurtos sült hús
Ezt a receptet 23 éve hallottam, és nagyon finom volt.
A legtöbb ételt először megkóstolom és utána döntöm el, hogy én is szeretném-e
elkészíteni. Ez az étek is ilyen.
Hozzávalók:
2 pohár joghurt
2 citrom leve, vagy 1 dl citromlé
8-10 szelet sertés comb, vagy 8-10 db csirke felsőcomb
pulyka mellfilé is lehet de nekem az száraz
10 dkg zsiradék
tetszés szerinti fűszerek keveréke, só
én még 4 nagy gerezd fokhagymát is préselek bele
Elkészítés:
A joghurtot és a citromlét összekeverjük. A húst befűszerezzük és sózzuk.
A zsiradék 1/3 részével kikenünk egy tepsit és a hússzeleteket egymás mellé
beletesszük. Ráöntjük a joghurtot, hogy mindenütt érje a tetejét,
és a maradék zsiradékot a tetejére rakjuk, vagy locsoljuk.
Alufóliával letakarva 30-35 percig sütjük, majd a fóliát levéve és a húsokat megforgatva,
addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje.
Rizzsel tálaljuk, és a hús szaftjával meglocsoljuk.
Én több zsírral szoktam sütni, mert ami marad az alján zsír azt zsíros kenyérnek imádjuk!
Jó étvágat hozzá!
Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok!
Panni
|
[2-1]
Pusztai kolbászos-tökös lecsó
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg GÓLIÁT VASTAG KOLBÁSZ a DÉLHÚs-tól, 50 dkg zöldpaprika (piros színû is legyen benne), 1 kis spárgatök (50 dkg), 3 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 csokor kapor, 1-1 evõkanál vegeta és piros fûszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi törött fehér bors, csipetnyi cukor.
1. A zöldpaprikát megmosom és felkarikázom. A paradicsomot gerezdekre aprítom, a hagymát finomra vágom. A zsenge tököt meghámozom és magostól együtt (ha már nem zsenge, kimagozva) felkarikázom, a karikákat pedig kockákra vágom. A GÓLIÁT VASTAG KOLBÁSZ-t felszeletelem, a szeleteket kockákra aprítom.
2. A forró olajon megfuttatom a hagymát, rászórom a pirospaprikát és ráöntök egy evõkanál vizet. Ezután ráteszem a kolbászkockákat és egy percig pirítom. Hozzáadom a zöldpaprikát és a tököt, majd fedõ alatt néhány percig párolom. Ezután ráhintem a vegetát, hozzáadom a paradicsomot és befedem. További 5 percig párolom, végül beleszórom a kaprot. jól összekeverem és lehúzom a tûzrõl. (Nem szabad nagyon puhára párolni, inkáb harapható legyen!) Puha kenyérrel és kovászos uborkával a legfinomabb. |
Sziasztok! Panni a vendégkönyvbe írta finom receptjét - bemásolom ide is:
Kedves Kitty! Kérésedre, remélem, jó helyre írom ezt a levelet!
Remélem tetszeni fog a Művészúrnak!
Citromos-joghurtos sült hús
Ezt a receptet 23 éve hallottam, és nagyon finom volt.
A legtöbb ételt először megkóstolom és utána döntöm el, hogy én is szeretném-e
elkészíteni. Ez az étek is ilyen.
Hozzávalók:
2 pohár joghurt
2 citrom leve, vagy 1 dl citromlé
8-10 szelet sertés comb, vagy 8-10 db csirke felsőcomb
pulyka mellfilé is lehet de nekem az száraz
10 dkg zsiradék
tetszés szerinti fűszerek keveréke, só
én még 4 nagy gerezd fokhagymát is préselek bele
Elkészítés:
A joghurtot és a citromlét összekeverjük. A húst befűszerezzük és sózzuk.
A zsiradék 1/3 részével kikenünk egy tepsit és a hússzeleteket egymás mellé
beletesszük. Ráöntjük a joghurtot, hogy mindenütt érje a tetejét,
és a maradék zsiradékot a tetejére rakjuk, vagy locsoljuk.
Alufóliával letakarva 30-35 percig sütjük, majd a fóliát levéve és a húsokat megforgatva,
addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje.
Rizzsel tálaljuk, és a hús szaftjával meglocsoljuk.
Én több zsírral szoktam sütni, mert ami marad az alján zsír azt zsíros kenyérnek imádjuk!
Jó étvágat hozzá!
Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok!
Panni
|
[2-1]
|