Témaindító hozzászólás
|
2004.10.21. 19:18 - |
LECSÓS LIBAMÁJ
Hozzávalók: 2 pecsenyeliba mája (35-40 dkg), 5 húsos zöldpaprika,
2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl,
2 dl tej, 8 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
A libamájat ereitől megtisztítom, majd hosszúkás, vékony csíkokra vágom. Ráöntöm a tejet és fél órán keresztül benne, áztatom. Közben a füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm, majd megfonnyasztom rajta a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Ezután ráteszem a megmosott, kicsumázott és vastag szeletekre vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát és együtt pirítom néhány percig. Amikor a paprika már üveges, az edényt a tűzről félrehúzom és belekeverem a pirospaprikát meg a héjától megfosztott paradicsomot. A tűzre visszatéve fedő alatt néhány percig párolom. Ha a lecsó zsírjára sült, belekeverem a tejből kivett, lecsöpögtetett májcsíkokat és megpirítom. |
[2-1]
LECSÓS LENCSE KRUMPLIVAL
Hozzávalók: lecsóalap, lencse, 1 pohár tejföl, 60-80 dkg burgonya, kömény, babérlevél, só, bors.
A lencsét előző nap beáztatom, majd babérleveles és köményes vízben előfőzöm. A lecsóalaphoz, mely lehet üveges lecsó is, hozzáadom a lencsét, sózom, borsozom és együtt készre főzőm, majd tejföllel behabarom. Pecsenyés tál közepére halmozom a főtt sós burgonyát, két szélére pedig a lecsós habart lencsét teszem.
|
LECSÓS LIBAMÁJ
Hozzávalók: 2 pecsenyeliba mája (35-40 dkg), 5 húsos zöldpaprika,
2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl,
2 dl tej, 8 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
A libamájat ereitől megtisztítom, majd hosszúkás, vékony csíkokra vágom. Ráöntöm a tejet és fél órán keresztül benne, áztatom. Közben a füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm, majd megfonnyasztom rajta a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Ezután ráteszem a megmosott, kicsumázott és vastag szeletekre vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát és együtt pirítom néhány percig. Amikor a paprika már üveges, az edényt a tűzről félrehúzom és belekeverem a pirospaprikát meg a héjától megfosztott paradicsomot. A tűzre visszatéve fedő alatt néhány percig párolom. Ha a lecsó zsírjára sült, belekeverem a tejből kivett, lecsöpögtetett májcsíkokat és megpirítom. |
[2-1]
|